ضایعات کارخانه رب گوجه فرنگی به دو بخش جامد و مایع تقسیم بندی می شود. ضایعات جامد مربوط به تفاله های ایجاد شده ناشی از بخش استخراج آب گوجه می باشد که می توان از آن برای استخراج لیکوپن یا خوراک دام استفاده کرد. ضایعات مایع خود از چندین بخش از جمله پساب ایجاد شده ناشی از شستشو و حرکت گوجه فرنگی ها (47% میزان پساب کل)، پساب ایجاد شده ناشی از پوست گیری گوجه فرنگی ها (32% میزان پساب کل)، پساب ناشی از فرآیند قوطی کردن (19% میزان پساب کل)، پساب ناشی از شستشو (2% میزان پساب کل) تشکیل شده است. یک کارخانه متوسط فراوری گوجه فرنگی در هر روز به طور میانگین 300 متر مکعب پساب تولید می کند که میزان هر یک از پارامتر های آن در جدول زیر آمده ا ست.
روش های تصفیه
پر مصرف ترین بخش های کارخانه رب گوجه فرنگی از نظر میزان مصرف آب، بخش شست و شو و سورتینگ گوجه های ورودی می باشد، استفاده از سیستم NF در تصفیه پساب این بخش به طور چشمگیری باعث کاهش فاضلاب خروجی می گردد.