سونوشیمیایی

9 / 10
از 1 کاربر

امواج اولتراسونیک یا فراصوت (US) را هم می توان به عنوان یک روش برای حذف مواد پیش ساز و ترکیبات جانبی گندزدایی مورد استفاده قرار داد. امواج اولتراسونیک یکی از انواع روش های اکسیداسیون پیشرفته به منظور تجزیه مواد آلی شیمیایی است که از سال 1975 میلادی به دلیل راه اندازی آسان، بهره برداری راحت، عدم تولید محصولات جانبی، عدم نیاز به افزودن مواد شیمیایی و پایین تر بودن هزینه راه اندازی نسبت به سایر گزینه های تصفیه به تنهایی یا تلفیق با سایر روش ها مورد استفاده قرار گرفته است.

امواج اولتراسونیک براساس تولید حباب های کوچک از طریق پدیده کاویتاسیون که در خلال بخش کم فشار صوت به وجود می آید منجر به تخریب مواد آلی می شود. دما و فشار بسیار زیاد که در مدت زمان 2 میکروثانیه و فاصله 200 میکرومتر در خلال فروپاشی و فروریختن حباب ها ایجاد می شود، سبب پیرولیز مواد آلی و تولید رادیکال های بسیار واکنش پذیر نظیر 2OH، OH و Hمی گردد که در نهایت در واکنش های زنجیره ای شرکت کرده و سبب تجزیه مواد آلی می گردند. سادگی کاربرد، این سیستم را جالب توجه می کند. این اثرات می تواند به اختلال فیزیکی و غیرفعال سازی ساختارهای میکروبی و همچنین به تجزیه ترکیبات آلی کمک کند. امواج اولتراسونیک با تخریب شیمیایی ترکیبات هیومیک در حباب های حفره ها توسط اکسیداسیون و همچنین توسط تجمع فیزیکی ذرات اسید هیومیک برروی مواد آلی طبیعی تاثیر می گذارد.

تاثیر کاهش رسوب مواد آلی طبیعی بر فیلتراسیون غشایی با استفاده از امواج اولتراسونیک توسط چن و همکارانش در سال 2006 و تران و همکارانش در سال 2007 مورد بررسی قرار گرفته است نتایج این مطالعات حاکی از آن است که زمان سونیکاسیون کوتاه تر افت شار را کاهش می دهد و مواد آلی طبیعی را به فرم قابل جذب تر تخریب می کند، ولی با سونیکاسیون طولانی تر این تاثیر سودمند از بین می رود. به خاطر سرعت کم تجزیه سونو شیمیایی ترکیبات آروماتیک در محلول آبی، روش هاي ترکیبی تصفیه نیز از جمله US/UV و US/O3 مورد استفاده قرار گرفته اند. در این بررسی ها ملاحظه شد که ترکیب امواج اولتراسونیک با دیگر روش های اکسیداسیون موجب سرعت بالاتر اکسیداسیون و معدنی شدن مواد آلی می شود.

به طور کلی مکانیسم واکنش سیستم اولتراسونیک به عنوان مثال برای حذف سیانور به صورت زیر است:

H2O + US → H + OH

OH + H2O → H2O + HO2

H + O2 → HO2

HO2 + HO2 → H2O2 + O2

CN- + 2OH → CNO- + H2O

مزایاي امواج اولتراسونیک

مزایاي این دسته فرآیند به شرح زیر می باشد:

مزایا

1-   عدم پتانسیل تشکیل برماید

2-   طراحی ساده و در نتیجه کاهش هزینه هاي نگهداري

3-   مصرف انرژي مناسب در مقایسه با سیستم هاي UV

4-   عدم نیاز به سیستم تصفیه گاز در صورت استفاده نکردن از ازن

5-   راه اندازي آسان و بهره برداري راحت

6-   عدم تولید محصولات جانبی

7-   عدم نیاز به افزودن مواد شیمیایی

8-   پایین تر بودن هزینه راه اندازي نسبت به سایر گزینه ها

9-   فقدان مشکلات بو و مزه

10- عدم نیاز به کاربرد و ذخیره سازي مواد شیمیایی خطرناك

11- نیاز به فضاي اندك براي استقرار واحدها

 

 

شرکت باتاب صنعت اوژن (BSOCO) با تکیه بر متخصصین و مهندسین امر در ارائه خدمات مربوط به سیستم سونوشیمیایی نظیر مشاوره، طراحی فرآیند، طراحی سازه، نقشه های PFD، P&ID، Site Plan، دفترچه محاسبات فرآیندی، دیتاشیت مربوط به واحدهای فرآیندی، فلسفه کنترل، محاسبات هیدرولیکی جریان مایع، پروفیل هیدرولیکی، پایپینگ لیست (Piping list)، اجرا و راه اندازی آن با آخرین تکنولوژی های روز دنیا و استانداردهای طراحی معتبر می تواند شما را در پیشبرد پروژه تان کمک نماید.

همچنین این شرکت در زمینه بهره برداری و نگهداری از تاسیسات تصفیه خانه و کنترل ملاحظات فرآیندی جهت حفظ استانداردهای زیست محیطی و تامین تجهیزات لازم با قیمت مناسب (مهندسی خرید) و تعمیر تجهیزات مستهلک تصفیه خانه فعالیت می نماید.

لذا جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک و با همکاران ما در شرکت تماس برقرار نمایید.

شرکت باتاب صنعت اوژن (BSOCO) همواره در مسیر حفظ حقوق مشتری گام برداشته و بزرگترین سرمایه خود را رضایت این عزیزان می داند.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :