این صنایع شامل کارخانجات نورد آلومینیوم، ماشین سازی، فلزکاری، آبکاری، ذوب آهن، فولاد سازی، ذوب فلزات، کارخانجات فلوتاسیون سرب، روی، مس و بالاخره تولید دستگاه های حرارتی و برودتی می باشند.
اغلب پروسه های تولید صنایع فوق با آب رابطه مستقیم داشته و این بخش از آلوده کننده ها، یکی از مهمترین منابع آلوده کننده آبهای سطحی و زیر زمینی می باشد. اهم آلودگی های این بخش از صنایع را با پارامتر های ذیل تشکیل می دهند.
تغییرات PH: موجب بهم خوردن تعادل اکولوژیک محیط آبی شده و فعل و انفعالات شیمیایی آب را تسریع می نماید.
فلزات سنگین: شامل کروم، نیکل، وانادیم، سرب، روی، مس و آهن که موجب مرگ و میر آبزیان شده و از قدرت خودپالایی و تصفیه آب توسط میکروارگانیزم های هوازی ممانعت بعمل می آورد.
آلودگی های فیزیکی: بخصوص در صنایع فلوتاسیون که 90 درصد مواد استخراج شده از معادن به صورت لجن و مواد معلق توسط فاضلاب به منبع پذیرنده آب منتقل شده و باعث تیرگی آب، خفگی آبزیان و بهم خوردن اکوسیستم منابع آبی می شوند.
آلودگی شیمیایی: حاصل از تخلیه ترکیبات کلر، فلوئر، فنل، سیانور، فسفر و نیترات که باعث مسمومیت آب و جلوگیری از تصفیه آب می گردند.
آلودگی های بیولوژیک: موجب افزایش میزان BOD شده، با از بین بردن اکسیژن محلول در آب، حیات آبزیان را به مخاطره می اندازد. در نتیجه محیط را جهت رشد میکروارگانیزم های بی هوازی مساعد می سازد.