زباله ها توسط ماشين هاي حمل زباله به ايستگاه ها انتقال و سپس از آنجا با تريلرهاي مخصوص به محل دفن زباله انتقال مي يابند كه در اين مكان زباله ها دفن بهداشتي مي گردند. مراکز دفن مواد زائد جامد در صورتی که شیرابه و انتشار گاز درآن ها کنترل نگردد اثرات زیست محیطی مختلفی را ممکن است از خود بروز دهند. شیرابه تولید شده در مرکز دفن زباله شهری شامل مقادیر عظیمی از آلودگی شامل مواد آلی (مانند اسید های چرب والکل ها) و غیرآلی (مانند فلزات ونیتروژن آمونیومی) می باشند. مشخصات شیرابه به ترکیب مواد زائد جامد و فرایندهای بیولوژیکی و شیمیایی که در داخل مرکز دفن رخ می دهد وابسته است و در نتیجه غلظت مواد در شیرابه در نتیجه پیشرفت تجزیه زباله کاهش می یابد. سایر عوامل مانند آب وهوا، پوشش برف و اندازه مرکز دفن، درکیفیت شیرابه تاثیرگذار خواهند بود و بنابراین کیفیت شیرابه به طور مفصل تغییر خواهد کرد. بنابراین قابلیت استفاده از یک روش برای تصفیه شیرابه به طور گسترده به مشخصات شیرابه و نوسانات روش در مقابل تغییرات در کیفیت شیرابه وابسته می باشد.
اطلاعات مربوط به ترکیب شیرابه مواد زائد جامد درمحل های دفن جدید و قدیم
دفع مستقیم شیرابه به تاسیسات تصفیه فاضلاب ممکن نیست، قدری پیش تصفیه یا تصفیه کامل شیرابه لازم است. چون خصوصیات شیرابه جمع آوری شده می تواند به طور خیلی گسترده، متنوع باشد، تعدادی از روش های انتخابی به منظور تصفیه شیرابه استفاده شده است ولی تقریبا تمام روش هایی که برای تصفیه فاضلاب به کار می روند برای تصفیه شیرابه نیز می توان استفاده نمود. نوع سیستم تصفیه انتخابی برای تصفیه شیرابه اولا به خصوصیات شیرابه ،ثانیا به موقعیت فیزیکی وجغرافیایی محل دفن بستگی دارد. در بسیاری از موارد یک عمل پیش تصفیه و استفاده و یا استفاده از چند روش تصفیه برای کاهش مقدار ترکیبات آلی شیرابه قبل از اینکه به فاضلابرو تخلیه شود، ضروری است.
استفاده از فرآیندهای تصفیه بیولوژیکی جهت تصفیه پساب هایی با غلظت های بالای آمونیوم، در نتیجه مصرف پایین انرژي و هزینه بهره برداري کم، قبل از تخلیه به منابع آبی پذیرنده پیشنهاد می شود. تعدادي از این فرآیندهاي تصفیه بیولوژیکی مورد استفاده براي حذف آمونیوم عبارتند از SHARON، OLAND، CANON و ANAMMOX. از بین فرآیندهای ذکر شده، آناموکس نتایج قابل قبولی در حذف آمونیوم و ترکیبات نیتروژنه از فاضلاب به همراه داشته است.