فاضلاب صنایع لبنی

10 / 10
از 1 کاربر

صنایع لبنی، مراکزی هستند که در آن شیر خام برای مصرف فوری یا تبدیل به محصولات لبنی مانند کشک، پنیر، کره، پودر شیر خشک و بستنی پردازش می شود. مراحل کار در صنایع لبنی به صورت دریافت، ریختن در بطری، تغلیظ، ساخت پودر شیر خشک، بستنی، پنیر و کره سازی دسته بندی می شود.

کیفیت و کمیت پساب های صنایع لبنی بسیار متفاوت از دیگر پساب های صنعتی است. پساب های صنایع لبنی به دلیل داشتن میزان بار آلی بالا از آلوده ترین پساب ها به شمار می روند و تصفیه این فاضلاب ها به خاطر بار آلی بالا همواره با مشکل مواجه بوده است و  به علت بالا بودن مواد آلی قابل تجزیه، تصفیه بیولوژیکی بسیار موثر می باشد. عمده ترین محل مصرف آب در این صنایع، شستشوی دستگاه ها و سالن تولید می باشد. علاوه بر مصرف آب در شستشو و تبدیل آن به فاضلاب، در فرآیند تولید پنیر، آب پنیر نیز تولید می گردد. با توجه به غنای این ماده از ترکیبات آلی، دارای BOD 35 تا 45 هزار میلی گرم برای هر لیتر است. اگر آب پنیر به داخل رودخانه تخلیه شود با جذب اکسیژن محلول آب، حیات آبزیان را در معرض نابودی قرار می دهد. در صورتی که آب پنیر بدون خنثی سازی دفع شود، هر3 کیلو گرم آن معادل فاضلاب تولیدی 2 نفر می باشد. در جدول زیر آنالیز کیفیت معمول فاضلاب در صنایع لبنی آمده است.

روش های تصفیه

با توجه به غلظت بالای آلودگی فاضلاب های لبنی معمولا ترکیبی از روش های فیزیکی،شیمیایی و بیولوژیکی (هوازی و بی هوازی) برای تصفیه این فاضلاب ها بکار می رود که در جدول زیر انواع روش های تصفیه صنایع لبنی ذکر و در ادامه توضیحات آن ها آورده شده است.

در سیستم هاي هوازي تامین انرژي و اکسیژن مورد نیاز، هزینه عمده راهبري سیستم ها را تشکیل می دهد. حجم بالاي لجن تولیدي و عدم تطبیق پذیري در بارگذاري هاي آلی بالا از دیگر معایب این نوع سیستم ها می باشد.

در روش تصفیه با سیستم هاي بی هوازي حدود یک تا دو ماه براي میکرو ارگانیسم ها در شرایط مزوفیلیک و حدود دو تا سه ماه براي میکروارگانیسم ها در شرایط ترموفیلیک زمان براي راه اندازي لازم است، همچنین بعد از تصفیه بی هوازي براي رسیدن به حد استاندارد نیاز به تصفیه هاي دیگر می باشد.

روش هاي مختلف فیزیکی شیمیایی براي حذف مواد کلوییدي و مواد معلق و محلول لازم می باشد و به عنوان پیش تصفیه، تصفیه ثانویه و تصفیه نهایی، براي رساندن فاضلاب به آب خالص یا حد استاندارد به کار می روند. این نوع روش ها گرچه به راندمان بالا می رسند اما بدلیل هزینه بالا براي دبی زیاد، براي تصفیه تکمیلی بکار می روند. در صنایع لبنی نیز استفاده از این روش ها پس از تصفیه هوازي یا بی هوازي براي استفاده مجدد پساب کاربرد دارد.

جهت مشاوره و بازدید از تصفیه خانه با ما تماس بگیرید.

برچسب ها: صنایع لبنی، پساب صنایع لبنی، فاضلاب صنایع لبنی، تصفیه فاضلاب صنایع لبنی، شرکت بیسوکو،  BSOCO

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :