از بين انواع فاضلاب، فاضلاب هاي بيمارستاني از نقطه نظر اهميت بهداشتي نسبت به ساير فاضلاب ها داراي اهميت ويژه اي ميباشد. فاضلاب هاي بيمارستاني داراي ميكروارگانيسم هاي بيماري زا به مقدار زياد، مواد شيميايي و خطرناك و مواد راديواكتيو و مواد آلي و معدني هستند، که جهت تصفيه آن ها نياز به يک تصفيه خانه در محل احداث بيمارستان مي باشد. فاضلاب بيمارستاني عليرغم مشابهت كيفي با فاضلاب شهري، به لحاظ كميت و مقدار و برخورداري از تركيبات سمي و خطرناك و نيز داشتن عوامل ميكروبي بيماري زا، در صورت عدم تصفيه و دفع نامناسب، مخاطرات زيادي را بر سلامت محيطزيست و انسان در جوامع مختلف ايجاد مينمايد.
ترکيبات فاضلاب بيمارستاني
- مواد آلي قابل تجزيه بيولوژيک
- مواد معدني (محلول – کلوئيدي يا معلق)
- فلزات سمي (جيوه)
- مواد شوينده (دتر جنتها)
در جدول زیر مقايسه ميانگين غلظت آلودگي ها در فاضلاب بيمارستاني و فاضلاب شهري ارائه شده است.
تصفیه فاضلاب بیمارستانی
روشها و انواع تصفيه هاي بکار گرفته شده در تصفيه فاضلاب بيمارستاني بسته به نوع خصوصيات فاضلاب توليدي از يک حوضچه ساده هوادهي و ته نشيني تا راکتورهاي عظيم بيولوژيکي و شيميايي تغيير مي کند. تجزيه بيولوژيکي تا حدودي در حذف آلاينده هاي موجود در فاضلاب بيمارستاني موثر است به همين خاطر از فرآيند بيولوژيکي MBBR براي افزايش بازدهي، کيفيت پساب بهتر، کاهش هزينه هاي تصفيه فاضلاب بيمارستاني و مصرف کمتر انرژي پيشنهاد مي شود.
برچسب ها: فاضلاب بیمارستانی، پساب بیمارستانی، تصفیه فاضلاب بیمارستان، تصفیه پساب بیمارستان، آلودگی های فاضلاب بیمارستانی، تصفیه خانه بیمارستان، فاضلاب بهداشتی، پساب بهداشتی