نوشابه های گاز دار از اختلاط و انحلال مواد اولیه شامل مواد قندی، گاز کربنیک و سایر مواد افزودنی مجاز تولید می شوند. صنایعی که فرآیند تولیدشان نیاز به مصرف آب فراوان دارد، موجب ایجاد پساب با حجم و غلظت آلودگی بالا می گردند و به این ترتیب برای محیط زیست و به خصوص برای آبهای زیرزمینی خطرات فراوان دارند. ازجمله این صنایع، می توان به صنعت نوشابه سازی اشاره کرد. میزان آب مصرفی در این صنعت 7 مترمکعب به ازای هر مترمکعب نوشابه تولیدی است. پساب صنعتی صنایع نوشابه سازی عمدتا حاصل از شستشوی شیشه های نوشابه، شستشوی ماشین آلات، مخازن و سالن های تولید است و بیشترین حجم فاضلاب تولیدی در این صنعت را واحد بطری شویی تشکیل می دهد. با توجه به این که برای شستشوی شیشه های نوشابه از سود استفاده می شود، فاضلاب این واحد های معمولا قلیایی است و بار آلی COD در فاضلاب این صنعت بالاست. حجم تولید فاضلاب در مورد کارخانجات تولید نوشابه در حدود 40 متر مکعب به ازای تولید 1000 جعبه نوشابه می باشد.
مشخصات فاضلاب صنایع نوشابه سازی
روش های تصفیه فاضلاب صنایع نوشابه سازی
به دلیل امکان وجود اشیاء ناخواسته در فاضلاب خروجی که در هنگام شستشوی شیشه های نوشابه ممکن است وارد سیستم جمع آوری فاضلاب می گردد، استفاده از آشغالگیر، جهت تصفیه فاضلاب مربوط به این واحد های صنعتی اجباری می باشد. علاوه بر عملیات پیش تصفیه (آشغالگیری، تنظیم PH و غیره) می توان از روش های تصفیه بیولوژیکی، همچون لاگون، لجن فعال، صافی چکنده، دیسک های بیولوژیکی چرخان و تصفیه بی هوازی (UASB) جهت تصفیه فاضلاب این واحد ها استفاده نمود.
استفاده از فرآیند UASB در تصفیه فاضلاب های نوشابه سازی بسیاری از هزینه های مراحل پیش تصفیه از جمله خنثی سازی را کاهش می دهد و علاوه بر این موجب کاهش هزینه های فرآیند هوازی نهایی می شود.
جهت مشاوره و بازدید از تصفیه خانه با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.
برچسب ها: فاضلاب صنایع نوشابه سازی، صنایع نوشابه سازی، پساب صنایع نوشابه سازی، پساب صنایع نوشیدنی، پساب صنعتی، تصفیه فاضلاب صنعت نوشابه سازی، شرکت بیسوکو، BSOCO