فاضلاب صنایع شوینده

10 / 10
از 1 کاربر
شوینده ها مواد شیمیایی فعال در سطح هستند که می توانند از طریق کاهش تنش سطحی آب، تجزیه موادی که در اصطلاح چرک نامیده می شود را تسریع نموده و اشیاء کثیف را تمیز نمایند. تخلیه پساب های حاوی شوینده ها چه  از طریق کارخانجات سازنده و یا از طریق مصارف خانگی باعث بروزی مشکلات زیست محیطی عمده ای می شود. استفاده از شوینده ها (دترجنت ها) برای مصارف بهداشت فردی و کاربردهای صنعتی گسترش یافته است. این افزایش به نوبه خود مشکلاتی را در زمینه محیط زیست و آلودگی های منابع آبی به وجود آورده است، مانند:

غلظت های زیاد دترجنت در حدود  81 ppmاثرات سوئی بر سیستم بیولوژیکی دارد. دترجنت ها روی میزان هوادهی مجدد آب اثر می گذارند. با گذشت زمان نسبتا طولانی و ورود فاضلاب حاوی دترجنت، حتی اگر دترجنت تحت تاثیر عوامل بیولوژیکی قرار گرفته و تحلیل روند، ممکن است کاهشی در عمل صافی های بیولوژیکی پدید آید. اثر دترجنت های سینتیتک روی تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال بسیار شدید است به طوری که می توانند میل ترکیبی مجدد فاضلاب را با اکسیژن کاهش دهند.

خصوصیات فاضلاب صنایع شوینده

 

روش های تصفیه فاضلاب صنایع شوینده

روش های معمولی که تاکنون برای حذف سورفاکتانت های آب گزارش شده است شامل ترسیب شیمیایی، اکسیداسیون، تکنولوژی غشایی، روش های بیولوژیکی مختلف، انعقاد و لخته‌سازی و شناورسازی، تصفیه به کمک لجن‌فعال، جذب‌سطحی و تجزیه شوینده‌ها به کمک اشعه فرابنفش است.امروزه روش های تصفیه بیوفیلمی جهت بی خطرسازی این آلاینده ها نیز کاربرد بسیاری پیدا کرده است.

مقایسه روش های حذف مواد شوینده از فاضلاب

1-    فرآیند انعقاد و لخته سازی قادر به حذف مواد شوینده در حد بالایی می باشد و اگر هدف حذف مواد فعال سطحی باشد میتوان با کلرید آهن تا 82% آن ها را حذف نمود.

2-    فرآیند شناورسازی با میزان هوای یک لیتر بر دقیقه به ازای هر گرم ماده شوینده و میزان هوادهی 75 دقیقه، میزان حذفی برابر با 75 درصد را حاصل نموده است.

3-    فرآیند لجن فعال هوادهی گسترده با زمان ماند هوادهی برابر 20 ساعت و در غلظت 100 میلی گرم بر لیتر ماده شوینده، قادر به حذف 90 درصد ماده شوینده بوده است.

4-    مواد شوینده موجود در آبها می تواند توسط اشعه ماوراء بنفش متلاشی گردد. این مدت برای غلظت 75 میلیگرم بر لیتر ماده شوینده و حذف 52 درصدی آن برابر 6 ساعت بوده است.

5-    فرآیند جذب قادر است مواد شوینده و همچنین رنگ موجود در فاضلاب را که به سبب وجود مواد شوینده در آن مشهود است، حذف نماید.

جهت بازدید و مشاوره با ما تماس بگیرید.  

برچسب ها: فاضلاب صنایع شوینده، شوینده ها، پساب شوینده،دترجنت، فاضلاب حاوی دترجنت، پساب حاوی دترجنت، تصفیه فاضلاب شوینده ها، تصفیه پساب شوینده ها، ترسیب شیمیایی، اکسیداسیون، انعقاد و لخته سازی، فرآیند لجن فعال، شرکت بیسوکو،  BSOCO

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :